Als je een eiken vloer hebt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden om de levensduur te verlengen en de uitstraling te behouden. Hier zijn 10 tips van Vintage Vloeren om je eiken vloer in topconditie te houden:

  1. Regelmatig stofzuigen of vegen: Stof en vuil kunnen krassen veroorzaken op de vloer en de glans dof maken. Zorg daarom dat je regelmatig de vloer stofzuigt of veegt met een zachte bezem.
  2. Gebruik een zachte dweil: Als je de vloer moet dweilen, gebruik dan een zachte dweil en wring deze goed uit om te voorkomen dat er te veel water op de vloer komt.
  3. Gebruik alleen speciale reinigingsmiddelen: Gebruik alleen reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor houten vloeren en volg de instructies op de verpakking.
  4. Vermijd schurende middelen: Schurende middelen zoals staalwol en schuurpapier kunnen krassen veroorzaken op de vloer. Vermijd deze middelen daarom bij het schoonmaken.
  5. Voorkom vocht: Hout kan uitzetten en krimpen als het vochtig wordt. Zorg er daarom voor dat je geen natte schoenen of kleding op de vloer legt en dat je eventuele gemorste vloeistoffen direct opruimt.
  6. Gebruik viltjes onder meubels: Plaats viltjes onder meubels om krassen te voorkomen als je deze verschuift.
  7. Vermijd direct zonlicht: Direct zonlicht kan de kleur van de vloer verbleken. Gebruik daarom gordijnen of jaloezieën om de zonnestralen te filteren.
  8. Controleer de luchtvochtigheid: Eiken vloeren zijn gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Zorg daarom voor een constante luchtvochtigheid van tussen de 40% en 60%.
  9. Laat de vloer periodiek onderhouden: Laat de vloer periodiek onderhouden door een professional. Hierbij wordt de vloer geschuurd en gelakt om krassen en slijtage te herstellen.
  10. Voorkom overbelasting van de vloer: Voorkom overbelasting van de vloer door het beperken van het aantal personen dat op de vloer loopt en het gebruik van meubels met zachte wielen.

Door deze tips op te volgen, kun je jouw eiken vloer in topconditie houden en er nog jarenlang van genieten.

Chat openen
Hallo,
waar kunnen we jou mee helpen?